ویِژه

 

R

 


پیام مدیریت


تقويم


جستجوگر


در سایت ما
در سایت های دیگر


لينکدوني

روزنامه تایمز
ایران دیلی
رونامه هموطن
رسالت
روزنامه خراسان
روزنامه قدس
فرهنگ وآشتی
جمهوری اسلامی ایران
روزنامه جام جم
روزنامه ایران
روزنامه خبر آنلاین
روزنامه حمایت
پایگاه خبری جوان
روزنامه اطلاعات
روزنامه ابرار
قالب


آطراح قالب


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
رانندگانی که باید ایستاده رانندگی کنند! 98

شاید تاکنون نام بسیاری از بیماری ها را نشنیده

باشید یا اگر هم شنیده اید به آن توجه زیادی

نکرده اید، این درحالی است که گاه همان

بیماری، در رده شایع ترین بیماری ها جای

می گیرد. سینوس یا کیست پیلونیدال نیز یکی

از همان بیماری هایی است که به ظاهر ناآشنا

جلوه می کند، اما درصد زیادی از افراد را درگیر

می کند. با توجه به فراوانی آن در افراد جامعه بر

آن شدیم تا اطلاعات بیشتری درباره آن کسب

کنیم، از ای نرو گفت وگویی را با دکتر علی یگانه

)متخصص جراحی عمومی( ترتیب دادیم تا با

این بیماری بیشتر آشنا شویم.

بیماری کیست پیلونیدال چیست؟

کیست پیلونیدال، بیماری نسبتا شایع فرورفتن

مو در عمق پوست است که شایع ترين محل

بروز این بيماری در قسمت تحتانی كمر و ناحيه

شكاف بين دو باسن است ولی در قسمت های

ديگر از جمله ناف و چين بين انگشتان هم ديده

می شود. اين بيماری می تواند هر دو جنس را

درگير كند ولی در مردان شايع تر از زنان است و

در مردان جوان پرمو بين سنين 18 تا 40 سال

بيشتر بروز می کند.

به چه علت این بیماری ایجاد می شود؟

برای علت بيماری هرچند كه تئوری های زيادی

مانند نقص مادرزادی در رويش مو مطرح شده

است اما هنوز علت دقيق آن مشخص نیست.

نقش مو به عنوان محور اصلی بروز این بيماری

است، زیرا اين بيماری در اثر فرورفتن معكوس

مو ب هداخل پوست به وجود م یآيد و هما نطور

که بیان شد به طور عمده در افراد پرمو و نيز

افرادی كه به مدت طولانی می نشينند مانند

رانندگان بيشتر ديده می شود؛ به همين علت به آن

بيماری رانندگان می گويند. همچنين اين بيماری

در افراد چاق و افرادی كه زياد تعريق می كنند

بيشتر ديده می شود.

این بیماری با چه علایمی بروز پیدا می کند؟

تظاهرات اين بيماری می تواند به چند شکل

باشد كه عبارت اند از:

- در بیشتر افراد بعد از فرورفتن مو در عمق

پوست در حد ميانی دو باسن چند سوراخ

Pit( ( كوچک به نام سينوس ایجاد می شود كه

به كيست های حاوی مو منتهی می شوند. اين

افراد اغلب هيچ گونه ناراحتی و علایمی ندارند

و به همين دليل اغلب بیماری آن ها مشخص

نم یشود.

- در گروه دوم به دليل بروز عفونت در محل

سينوس ها و كيست ها عفونتی حاد و اغلب

به شكل آبسه چركی به وجود می آید كه به صورت

تورم دردناک و قرمزی پوست مشخص می شود،

اين گروه به دليل درد شديد اغلب خیلی زود به

پزشک مراجعه می كنند.

- در عده زيادی از بيماران ب هدنبال تخليه

خودبه خودی، آبس های كوچک و يا مداخله

جراحی، محل تخليه به صورت سينوس )سوراخ(

و يا ترشح مداوم مشخص می شود. اين افراد از

ترشح قهوه ای مايل به قرمز و گاهی بدبو كه

موجب كثيف شدن مداوم لباس ها می شود شاكی

هستند. اين گروه هرچند ممكن است گاهی

بهبودی نسبی داشته باشند ولی هي چگاه ب هطور

كامل بهبود نمیی‌ابند و سوراخ ایجاد شده خود

به خود بسته نخواهد شد.

بنابراین با توجه به

اینکه این بیماری با

علایم مختلف دیده

م یشود، آیا درمان آن

نیز متفاوت خواهد بود؟

بله، درصورتی كه بيمار

در مرحله حاد و آبسه

مراجعه کند نياز به

مداخله اورژانسی و

تخليه آبسه با برش

دارد. اين اقدام بسته به

وسعت بيماری می تواند

به صورت سرپايی و در

مطب با بی حسی موضعی انجام و يا با بيهوشی

عمومی و در اتاق عمل انجام شود. بعد از عمل

بايد بيمار ب هطور منظم معاینه شود و شست وشو

و پانسمان زخم صورت گیرد و بعد از چند هفته

پس از بهبودی، تحت عمل جراحی اصلی و

ريشه كنی كامل كيست ها و سينوس ها قرار گيرد.

برای درمان ساير موارد هم روش های مختلف و

بسيار متنوعی تاكنون ذكر شده است كه با توجه

به وسعت بيماری و شدت عفونت و ساير موارد،

جراح معالج مناسب ترين را انتخاب می كند كه به

چند روش شايع آن عبارت اند از:

برش روی مسير سينوس و كشيدن كورت؛

برداشتن كامل سينوس ها و ترميم اوليه؛ برداشتن

كامل سينوس ها و بازگذاشتن كامل زخم تا

خودبه خود بسته شود؛ روش مارسو پياليزاسيون

marsupialization( ( كه حد فاصل دو

روش ذکرشده است و در آن بعد از برداشتن

كامل سينوس ها و كيست ها، لبه های زخم به

كف دوخته می شوند تا حفره زخم كوچک تر و

مدت ترميم كوتاه تر شود و روش های پيشرفته

كه در آن بعد از برداشتن سينوس ها با استفاده

از فلاپ های پوستی و جراحی پلاستيک زخم

ترمیم م یگردد. به طوركلی در روش هايی كه

زخم كاملا باز گذاشته می شود تا خودبه خود

بسته شود، احتمال عود بيماری كمتر است ولی

مدت نقاهت و بهبودی طولانی و گاهی تا سه

ماه طول می كشد و در روش هايی كه زخم

بعد از عمل بسته می شود هرچند كه سرعت

بهبودی زخم سريع و مدت نقاهت كوتاه است

ولی احتمال برگشت بيماری بيشتر خواهد

بود. اگرچه اين بيماری ماهيتی

مزمن دارد و زخم آن دير بهبود

میی‌ابد، با این حال تغ ييرات

بدخيم در آن نادر است. نکته

مهمی که باید به آن توجه نمود

آن است که بيماران بعد از هفته

اول می توانند فعاليت های روزمره

خود را شروع کنند.

برای جلوگیری از بروز یا عود

این بیماری چه توصیه هایی دارید؟

- حداقل هفت های یک بار به طور منظم نیاز است

که جراح بیمار را تا بهبودی کامل معاینه کند.

- شست وشو و پانسمان زخم به طور

روزانه و يا روز در ميان، بسته به شرايط

زخم و عفونت آن انجام شود و بعد از

چند روز اول بيمار می تواند استحمام

روزانه و پانسمان ساده با يک گاز را انجام دهد.

- تراشيدن كامل موهای اطراف زخم حداقل

هفت های يک بار تا بهبودی كامل زخم؛ زيرا

رشد موها هم جوش خوردن زخم را به تاخير

می اندازد و هم احتمال عود بيماری را بيشتر

می كند. در مطالعات اخير استفاده از روش هايی

برای ريشه كنی دایم مو، مانند ليزر به خصوص در

افراد مقاوم به درمان و دارای بيماری عود كننده

بسيار مفيد است.

- كاهش وزن و نیز نپوشيدن لباس های زير

تنگ و با الياف پلاست كيی نیز باید در نظر گرفته

شوند.

نوشته شده در دوشنبه دوم آبان 1390 توسط | لينك ثابت |


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
سرطان مثانه هم در میان مردان شایع تر است 95

 

دکتر رضا مهدوی- جراح و متخصص بیماری‌های کلیه، مثانه و پروستات و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد

سرطان مثانه یکی از سرطان‌های شایع سیستم ادراری در میان مردان و زنان است که تقریبا در مردان 5/2 برابر بیشتر از زنان گزارش شده است. سن شايع اين سرطان در كل دنيا دهه ششم و هفتم زندگی است؛ يعنی بين سنين 60 تا 70‌ سالگی، در حالی که متاسفانه در کشور ما سن شروع اين بيماری از دهه ششم و هفتم به دهه سوم كاهش پيدا كرده است که یکی از دلایل آن می‌تواند به علت پایین آمدن سن مصرف سیگار و مواد مخدر در میان جوانان ایرانی باشد. این مطلب گفت‌وگویی است با آقای دکتر رضا مهدوی جراح و متخصص بیماری‌های کلیه، مثانه و پروستات، که اطلاعات خوبی را درباره این بیماری در اختیار ما می‌گذارد.

علت بروز سرطان مثانه چیست و بیشتر در چه افرادی دیده می‌شود؟

سرطان مثانه به علت رشد سلول‌های بدخیم در مثانه و ایجاد توده یا تومورهایی در آن شناخته می‌شود. این تومور ممكن است خوش‌خيم يا بدخيم باشد. اگر تومور بدخيم باشد، امكان دارد به گره‌های لنفاوی، استخوان، كبد و ريه‌ها گسترش يابد. مبتلایان به این سرطان بیشتر افرادی هستند که مدت طولانی از دخانیات استفاده کرده‌اند، به طوری که امروزه مشخص شده است که 40 تا 60درصد افراد مبتلا، سیگاری هستند، برخی شغل‌های خاص مانند كارگران صنايع شيميايی، رنگ، لاستيک، مواد نفتی، چرم و چاپ نیز بيشتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه‌اند. همچنین ممکن است در افرادی که در سنین کودکی یا نوجوانی به مدت طولانی دچار سنگ مثانه بوده‌اند و یا مجبور بوده‌اند سوند دایم داشته باشند عارض گردد.

علایم این سرطان چیست؟

نشانه‌های بالینی سرطان مثانه در بیشتر اوقات به صورت وجود خون در ادرار است که در بسیاری از موارد خود بیمار متوجه آن می‌شود، ولی در مواردی هم پس از انجام آزمایش ادرار مشخص می‌گردد که خون در ادرار وجود دارد و پس از پیگیری‌های لازم و انجام آزمایش‌های تکمیلی و تصویربرداری و آندوسکوپی وجود تومور مشخص می‌گردد.

از چه روش‌های درمانی برای این سرطان استفاده می‌شود؟

در صورتی که تومور مثانه در مراحل اولیه و از نوع سطحی باشد بهترین درمان، حذف تومور از طریق مجرا و سپس تقویت سیستم ایمنی مثانه با وارد کردن ماده B.C.G (واکسن ضدسل) داخل مثانه است. واکسن ب‌ث‌ژ که برای درمان در شش نوبت (هفته‌ای یک نوبت) تزریق می‌شود، قدرت ایمنی مخاط مثانه را افزایش می‌دهد و در صورتی که هرگونه سلول مخاط تغییر بدخیمی یابد سلول‌های ایمنی سبب تخریب سلول بدخیم مثانه می‌گردند و از تشکیل تومور جلوگیری می‌نمایند. در صورتی که تومور پیشرفته باشد و هنوز به سایر اعضا گسترش نیافته باشد و سن و قدرت بدنی بیمار اجازه دهد، عمل جراحی بزرگ به صورت برداشتن مثانه آلوده به تومور انجام می‌شود و مثانه جدید از قسمتی از روده کوچک درست می‌شود. ولی در مواردی که تومور پیشرفته باشد به طوری که به سایر اعضا دست‌اندازی کرده باشد شیمی‌در‌مانی توصیه می‌گردد.

نقش تغذیه را در ارتباط با سرطان مثانه را چگونه می‌دانید؟

به طور حتم داشتن تغذیه سالم، استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها به خصوص سبزی‌هایی مانند گل‌کلم، کلم‌بروکلی و فلفل سبز (فلفل سبز سرشار از ویتامین A و C است که از جمله ویتامین‌های ضداکسیدان هستند و روی رادیکال‌های آزاد که اثر تخریبی بر روی سلول‌های سالم دارند؛ اثرگذارند) می‌توانند نقش مهمی در جلوگیری از این سرطان داشته باشند.

چه توصیه‌های برای بیماران مبتلا به سرطان مثانه و سایر افراد دارید؟

با توجه به اینکه مصرف دخانیات یکی از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده سرطان مثانه است، باید از کشیدن سیگار خودداری شود. انتخاب شغل مناسب نیز اهمیت دارد، افراد لازم است شغل‌هایی را انتخاب کنند که باعث ایجاد یا تشدید بیماری نشود و از تماس با مواد شیمیایی و مواد مصرفی در چاپخانه‌ها و موادی مانند رنگ، بنزین و... خودداری کنند. همچنین وجود هرگونه و هر مقدار خون در ادرار در هر سنی هشداردهنده است و لازم است به دقت علت آن مشخص شود به خصوص وجود خون در ادرار که همراه با سوزش و درد نباشد، خصوصا در افراد بالاتر از 50 سال که نیازمند مراجعه هرچه سریع‌تر به پزشک و مشخص شدن علت آن است.

نوشته شده در سه شنبه پانزدهم شهریور 1390 توسط | لينك ثابت |


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
نارحتی های زانو 94

مصاحبه با دکتر غلامعلی عکاشه (رئیس انجمن ارتوپد ایران)

اغلب افراد از ناراحتی‌های زانو شکایت دارند؛ با توجه به تنوع و اهمیت شناسایی این ناراحتی‌ها گفت‌وگویی را با دکتر عکاشه (رئیس انجمن ارتوپد ایران) انجام داده‌ایم که در این شماره می‌خوانید:

چه زمانی ناراحتی‌های زانو در افراد بروز پیدا می‌کند؟ زانوها تکیه‌گاهی استوار را برای بدن مهیا می‌کنند و مهم‌ترین عملکرد آن‌ها کمک به خم و راست شدن پا است. همچنین زانوها قادر به چرخیدن و پیچیدن نیز هستند؛ بنابراین به منظور انجام همه این کارها به تعدادی ساختار شامل استخوان، لیگامنت، تاندون و غضروف تکیه دارند؛ از این‌رو بسته به اینکه زانوها تحت چه فشاری قرار گرفته باشند و کدام بخش آن بیشتر آسیب دیده باشد معمولا هر کدام از افراد، ممکن است ناراحتی‌های زانو را تجربه کنند.

شایع‌ترین علل بروز ناراحتی‌های زانو را چه می‌دانید؟ شایع‌ترین علل ناراحتی‌های زانو که معمولا مردم آن را با نام دردهای مزمن زانو می‌شناسند عبارتند از آرتروز یا ساییدگی زانو، روماتیسم، پارگی مینیسک، خالی شدن ناگهانی زانو و... .

در بعضی مواقع دیده شده است، افرادی که از آرتروز رنج میبرند، خصوصا خانم‌ها بعد از انجام کارهای منزل، مفاصلشان به خصوص در ناحیه زانو به شدت درد می‌گیرد، علت این امر چیست؟ قبل از پاسخ به این سوال باید افراد بدانند که آرتروز عبارت است از کاهش سلول‌های غضروفی که به‌تدریج کارآیی خود را از دست می‌دهند و تبدیل به نوعی از استخوان می‌شوند که باعث درد و محدودیت در حرکت می‌گردد. بی‌شک هر نوع ضربه ناگهانی اعم از تصادف و یا فشارهای ورزشی و حتی انجام کارهای منزل به صورتی که سبب احساس کردن درد، ناراحتی و خستگی در مفاصل بدن شود می‌تواند این تخریب را تسریع و یا ایجاد نماید. بنابراین به همه افراد (به خصوص آن‌هایی که آرتروز دارند و بعد از انجام کارهای منزل درد شدیدی را احساس می‌کنند) توصیه می‌شود از بلند کردن اجسام سنگین خودداری نمایند و از ایستادن و نشستن‌های طولانی‌مدت (به خصوص در هنگام انجام کارهای منزل) اجتناب کنند و در این حالت نوع نشستن و یا ایستادن و یا راه رفتن خود را تغییر دهند، به شکلی که فشار وارده باعث درد و به تدریج خرابی مفصل نشود.

لطفا درباره آسیب‌های مینیسک که ورزشکاران را بیش از سایرین درگیر می‌کند توضیح دهید؟ البته علت آنکه این نوع از ناراحتی‌های مفاصل بیشتر ورزشکاران را درگیر می‌کند این است که این نوع از آسیب‌ها معمولا در حین ورزش (ضربه) ایجاد می‌شود و معمولا افرادی که فوتبال بازی می‌کنند بیش از سایر ورزشکاران به این نوع آسیب دچار می‌شوند؛ اما این امر تنها با ورزش حرفه‌ای برای افراد به وجود نمی‌آید بلکه با افزایش سن، مینیسک نیز مانند دیگر بافت‌های بدن کم‌کم ضعیف و نازک می شود و ممکن است بر اثر فشاری مختصر پاره شود.

علت بروز روماتیسم زانو چیست؟ علل اصلی بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است؛ اما آنچه در این میان مشخص شده این است که در این بیماری، سیستم ایمنی فرد علیه بافت‌های بدن وارد عمل می‌شوند.

لطفا به طور مختصر درباره علت مشکلی که به تازگی بسیار رایج شده و از آن با نام خالی شدن زانو یاد می‌شود، توضیح دهید. خالی شدن زانو به‌طور عمده در افرادی اتفاق می‌افتد که بر اثر ضربه به زانوی آن‌ها صدمه وارد شده باشد (مانند پارگی مینیسک یا پارگی رباط)، اما در بعضی از افراد که دچار ضعف عضلات هستند و فرسودگی زانو منجربه ناتوانی در نگه‌داری وزن در هنگام حرکات سریع شده است امکان این حالت هم وجود دارد.

نظر دکتر عبدالرضا نوروزی (متخصص تغذیه)

نکات مهم تغذیه‌ای در رابطه با ناراحتی‌های زانو:

1- اضافه وزن سبب افزایش فشار در مفصل زانو و کمر می‌شود و ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد.

2- به افرادی که بار کلسیم (مقدار جذب استخوان‌ها از کلسیم موجود در مواد غذایی حاوی کلسیم را بار کلسیم گویند) ضعیف دارند (از آن جایی که این بار استخوانی در سنین بین 30 تا 35 سالگی از بین می‌رود) توصیه می‌شود روزانه 1000میلی‌گرم کلسیم (مصرف روزانه حدود سه لیوان شیر و یا دو لیوان دوغ و یا 6 لیوان ماست) مصرف کنند.

3- ویتامین D برای جذب کلسیم از روده بسیار لازم است و این ویتامین از طریق آفتاب و مصرف لبنیات و ماهی دریافت می‌شود.

4- برای دریافت ویتامین C روزانه مصرف 700 گرم میوه و سبزی و برای دریافت ویتامین E مصرف آجیل و دانه‌های روغنی (روزانه 20 گرم و نه بیشتر) سویا و ماهی توصیه می‌شود.

5- استفاده از مکمل‌هایی از جمله «گلوکوزامین» (مصرف صحیح این مکمل پنج هفته به صورت مداوم است) و «کندروتین» و یا ترکیبی از هر دوی آن‌ها تنها برای افراد مبتلا توصیه می‌شود و منابع غذایی این مکمل‌ها قارچ‌های صدفی و میگو (پوسته میگو مقدار زیادی «گلوکوزامین» دارد و نباید زیاد جوشانده یا پوسته آن در هنگام مصرف جدا شود) است.

نوشته شده در سه شنبه یکم شهریور 1390 توسط | لينك ثابت |


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
هشدار! تب کشنده همراه گوسفندهای چینی وارد می‌شود 92


تب خونریزی دهنده کریمه کنگو حداقل 15 نفر را در استان‌های شرقی از بین برد و هم اکنون شهرهای مرکزی ایران مانند قم را آلوده کرده است.

هوا که گرم می‌شود، موج بیماری‌های عفونی و واگیردار نیز برخی از استان‌های کشور را فرا می‌گیرد. اکنون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، از استان‌های شرقی کشور، شروع شده و از طریق گوسفندهای چینی آلوده کم کم به مناطق مرکزی کشیده شده است. به‌دلیل اهمیت موضوع و آگاهی بیشتر با این بیماری به سراغ مدیر کل دام پزشکی استان خراسان رضوی دکتر ناصر مرگان ازغدی رفتیم تا صحبت‌های ایشان زنگ خطری جدی باشد برای همگان، به‌ویژه آن دسته از افرادی که به‌طور مستقیم با دام و فرآورده‌های خام دامی در ارتباط هستند.

تب کریمه کنگو: تب کریمه کنگو (CCHF)، یک بیماری ویروسی حاد، تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که مشترک بین انسان و دام بوده و بیشتر در آسیا، اروپا و آفریقا وجود دارد. اولین بار پس از شیوع بیماری در شبه جزیره کریمه در سال 1944 این بیماری تشخیص داده شد سپس عامل این بیماری در کشور کنگو شناسایی شد و به‌همین دلیل آن‌ را به این نام می‌خوانند. عامل بیماری، نوعی از ویروس است که بیشتر از طریق کنه‌ها از حیوانات اهلی و وحشی نظیر گاو، گوسفند، بز، خرگوش و شترمرغ منتقل می‌شود. دام مبتلا، علایم خاصی ندارد و این امر تشخیص بیماری را مشکل می‌کند. این بیماری در دام ایجاد تب خفیف می‌نماید که این تب زودگذر است، اما در انسان علایمی شبیه به سرماخوردگی نظیر تب و لرز، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، دردهای شکمی و حالت تهوع، اسهال و استفراغ، گلو درد و پس از چند روز خونریزی از معده، دهان، بینی، لثه و رحم دیده می‌شود. خون در مدفوع، حالت خون‌مردگی وسیع و خونریزی جلدی و مخاطی روی تنه، ساق دست‌ها و پاها از علایم دیگر بیماری است. مرگ بیمار بیشتر در اثر کم‌خونی و نیز از دست دادن آب بدن (دهیدراتاسیون) است.

راه‌های انتقال بیماری: عفونت از سه طریق به فرد سالم منتقل می‌شود، گزیده شدن به وسیله کنه آلوده، تماس با خون و مواد آلوده‌کننده دامی که دچار عفونت خونی در هفته اول باشد و تماس با خون و ترشحات بیمار (انتقال بیمارستانی).

این بیماری بیشتر در بین کسانی بروز می‌کند که در صنعت دام اشتغال دارند. این گروه شامل دام‌پزشکان، دامداران، سلاخ‌ها، قصاب‌ها، کارکنان کشتارگاه‌ها و همچنین زنان خانه‌دار که با گوشت تازه آلوده تماس دارند، است.

اقدامات درمانی لازم: با توجه به اینکه زیربنای اولیه اقدامات لازم برای فرد بیمار، درمان حمایتی عمومی است؛ بنابراین افراد مشکوک به ابتلا باید به سرعت به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنند.

مهم‌ترین روش‌های کنترل و پیشگیری از انتقال بیماری:

- کنترل تردد دام و جلوگیری از عبور و مرور غیر مجاز دام.

- سم‌پاشی بستر و جایگاه در روستاها و دامداری‌ها.

- بهداشتی نمودن جایگاه‌های نگهداری دام با استفاده از مصالح مناسب مثل سیمان به‌طوری که شرایط برای رشد و تکثیر کنه‌ها نامساعد شود.

- آموزش‌های ترویجی و اطلاع‌رسانی به دامداران، روستاییان و مشاغل مرتبط با دام و فرآورده‌های دامی در ارتباط با راه‌های پیشگیری و انتقال بیماری، به‌خصوص در فصول گرم سال که رشد و تکثیر آن‌ها در بالاترین حد است.

- استفاده افراد شاغل در کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه گوشت قرمز از لباس، چکمه و عینک مناسب برای حفاظت آن‌ها از تماس مستقیم با خون و ترشحات آلوده دام و محافظت از نیش کنه‌ها.

- تهیه گوشت از مراکز مجاز و با بسته‌بندی بهداشتی و دارای مُهر دام‌پزشکی.

- گوشت تازه را 24 ساعت و جگر را 48 تا 72 ساعت در یخچال (دمای 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری و سپس استفاده نمایید تا بر اثر جمود نعشی گوشت عاری از ویروس شود. (جمود نعشی به سفت شدن عضلات پس از ذبح می‌گویند که در این زمان در اثر فعل و انفعالات pH گوشت کاهش می‌یابد که این واکنش‌ها سبب از بین رفتن تعداد زیادی از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌گردد).

- رعایت بهداشت در بیمارستان‌ها در خصوص تماس با بیماران.

آمار وزارت بهداشت:

وزارت بهداشت و درمان درباره آمار مربوط به بیماری تب کریمه کنگو، بیان کرد؛ بیماری کریمه کنگو در سال‌های اخیر در برخی از مناطق مرزی کشور و با آمار میانگین سالانه 100 تا 150 مورد ابتلا در کشور دیده می‌شود. این میزان مرگ در مبتلایانی که درمان نشوند، بین 30 تا 50درصد است.

از ابتدای امسال تا به حال نیز 32 مورد از این بیماری به‌طور قطعی در کشور شناسایی شده که بیشترین آن‌ها، 16 مورد در استان سیستان و بلوچستان، 4 مورد خراسان رضوی و 5 مورد قم بوده است.

نوشته شده در شنبه یکم مرداد 1390 توسط | لينك ثابت |


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
واریکوسل شایع ترین علل ناباروری مردان89

 

ناباروری در تمام دنیا هم در مردان شایع است و هم در زنان. تقریبا 8 تا 10درصد زوج‌های جوان ممکن است با مشکل ناباروری روبه‌رو شوند که در حدود 40درصد موارد این مشکل، مربوط به مردان است. یکی از علل ناباروری در مردان، بیماری بسیار شایع “واریکوسل” یا “واریس بیضه” است. معمولا حدود 10درصد مردان به این بیماری مبتلا هستند، به همین دلیل شاید بعضی از آقایان درباره این بیماری در ذهن خود سوالاتی داشته باشند که برای آشنایی بیشتر با آن مصاحبه‌ای را با آقای دکتر رضا مهدوی جراح و متخصص بیماری‌های کلیه، مثانه و پروستات و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ترتیب دادیم.

بیماری واریکوسل چیست؟ اتساع یا گشادگی پیش از حد طبیعی وریدهای اطراف بیضه را در مردان واریکوسل می‌گویند. شایع‌ترین علت این بیماری برگشت خون از سطح بالاتر به داخل ورید‌های اطراف بیضه یا کاهش در توانایی ورید‌های بیضه برای خارج کردن تمام خون اطراف بیضه است. در اغلب موارد عیب مادرزادی در کاهش توان دریچه‌های لانه کبوتری داخل وریدهای فوق، نقش دارد و چون ورید بیضه چپ طویل است، اغلب واریکوسل از طرف چپ عارض می‌گردد. این بیماری در جوانان شیوع بالایی دارد، به طوری‌ که نزدیک به 7درصد جوانان به این بیماری دچار هستند.

علایم و نشانه‌های این بیماری به چه صورت ظاهر می‌شود؟ به این دلیل که این بیماری سیر مزمن دارد در اغلب اوقات نشانه‌های بالینی ندارد مگر در مواردی که بسیار پیشرفته باشد که در تقسیم‌بندی درجات این بیماری، به درجه سه معروف است. در این مورد ممکن است خود بیمار به علت احساس سنگینی در بیضه‌ها یا لمس عروق برجسته اطراف بیضه، متوجه آن شود و در موارد بسیاری، پس از اینکه پزشک معاینات ناحیه تناسلی را انجام داد ابتلا به این بیماری مشخص می‌شود.

پس بروز این بیماری و شدت آن درجه‌بندی می‌شود؟ بله. بيماری واريکوسل از نظر شدت به 3 درجه تقسيم‌بندی می‌شود. در نوع درجه 1 اتساع عروق فقط حين فشار شکمی‌ از سوی پزشک قابل لمس و تشخیص است. در نوع درجه 2 با فشار شکمی، اتساع عروق، قابل مشاهده است و در نوع درجه 3 حتی بدون فشار شکمی، اتساع عروق، در حالت ايستاده قابل مشاهده خواهد بود. لازم به ذکر است نوع درجه 3 آن از نظر قانون خدمت سربازی در ايران معافيت دائم و درجات 1 و 2 معافيت از رزم خواهد داشت.

عوارض این بیماری چیست؟ مهم ترین عارضه این بیماری در افراد جوان می‌تواند سبب اشکال در اسپرم و در نتیجه سبب ناباروری شود. بعضی تحقیقات نشان داده است که واریکوسل به علت اینکه سبب اشکال در تنظیم حرارت بیضه‌ها و اشکال در ترشح هورمون‌های جنسی می‌شود، در طولانی‌مدت می‌تواند کاهش توانایی جنسی را سبب شود یا به عبارت دیگر سبب پیری زودرس از نظر جنسی شود.

برای درمان چه باید کرد؟ بیمارانی نیاز به درمان دارند که از نظر بالینی نشانه‌هایی مانند احساس سنگینی و یا درد مبهم در ناحیه بیضه داشته باشند‌. در اغلب موارد فردی که برای اشکال در باروری مراجعه می‌نماید و معاینه بالینی او نشان‌دهنده وجود واریکوسل است، نیاز به درمان خواهد داشت؛ زیرا در 40 تا 60درصد موارد واریکوسل به خصوص درجه‌ سه‌ آن، سبب اشکال در تولید و کیفیت اسپرم می‌شود. لازم به توضیح است که درمان دارویی خاصی برای واریکوسل وجود ندارد.

آیا بیمار مبتلا به واریکوسل بدون عارضه، احتیاج به درمان دارد؟ واریکوسل، مخصوصا درجه پایین آن اگر سبب عارضه‌ای نشده باشد نیاز به هیچ‌گونه درمانی ندارد.

روش جراحی این بیماری به چه صورت است و آیا عوارضی بعد از جراحی ممکن است در بیمار دیده شود؟ درمان واریکوسل با بستن ورید‌های ‌عامل ایجاد آن صورت می‌گیرد و با این عمل جراحی برگشت خون وریدی از بالا به پایین قطع می‌شود. این جراحی بسیار ساده است و نیاز به بستری شدن هم ندارد و با یک برش کوچک در زیر شکم انجام می‌‌گیرد. چنانچه عمل به خوبی انجام شود عوارض بعد از عمل بسیار نادر خواهد بود.

چه تغذیه یا رژیم غذایی خاصی را برای مبتلایان به این بیماری توصیه می‌کنید؟ همان‌طور که بیان شد مهم‌ترین عارضه واریکوسل اشکال در تولید و کیفیت اسپرم است که مهم‌ترین علل آن، ایجاد حرارت بیش از حد در اطراف بیضه و نگه‌داشتن طولانی‌مدت خون‌های وریدی حاوی سموم در اطراف بیضه است. از این جهت مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان تا حدودی می‌تواند از اثرات سموم بر روی بیضه جلوگیری نماید. آنتی‌کسیدان‌ها عمدتا در سبزی‌ها و میوه‌ها وجود دارند و با سرخ کردن غذاها اثرات آنتی‌اکسیدانی آن‌ها کاهش چشمگیری می‌یابد.

و در پایان چه توصیه‌ای به مبتلایان به این بیماری دارید؟ توصیه می‌شود در صورتی که بیمار متوجه شد که به این بیماری مبتلا است به جراح اورولوژیست مراجعه نماید تا اقدامات درمان، برای این بیماری به درستی انجام شود.

نوشته شده در یکشنبه پانزدهم خرداد 1390 توسط | لينك ثابت |


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
چاقالو ها , معدتان را دست خیاط بسپارید ! شماره 83

 دکتر مجید امیدخدا (متخصص جراحی):

یکی از مهم‌ترین مشکلات دهه‌های اخیر جوامع بشری‌‌‌‌‌، مساله چاقی است. حرکت جوامع به سمت زندگی ماشینی از یک‌سو و افزایش مصرف موادقندی و چرب‌‌ و غذاهای‌آماده از سوی دیگر‌، باعث شده‌است که چاقی در صدر مشکلات جوامع قرار گیرد. در برخی موارد‌‌، افرادی که چاق هستند به دنبال بهترین رژیم‌ جهت کاهش وزن می‌گردند و حتی انواع و اقسام رژیم‌غذایی را استفاده می‌کنند اما بازهم به وزن ایده‌آل نمی‌رسند و در نهایت تصمیم به جراحی می‌گیرند. جراحی‌هایی که جهت کاهش وزن انجام می‌شوند بسیار متنوع هستند، یکی از این جراحی‌ها‌ "گاستریک بای‌پس" است که در این باره با دکتر مجید امیدخدا(متخصص جراحی) مصاحبه‌ای انجام داده‌ایم تا خوانندگانی که تصمیم به انجام این جراحی را گرفته‌اند اطلاعات بیشتری کسب نمایند.

جراحی گاستریک بای‌پس چیست و به چه علت این جراحی انجام می‌شود؟ در این روش دو هدف مدنظر است: 1- فرد غذای کمتری میل کند 2- موادغذایی کمتر جذب شوند. در این روش دو عمل جراحی یک‌جا انجام می‌شود. ابتدا معده را با دوختن به دو قسمت تقسیم می‌کنیم و قسمت کوچک‌تر که معمولا حجمی معادل 5 تا 10درصد کل معده را دارد و مسئول نگهداری غذا می‌باشد را به روده کوچک متصل می‌کنیم. در این عمل قسمتی از روده کوچک که نقش مهم‌تری در جذب غذا به‌خصوص چربی دارد از مسیر خارج می‌شود. در این روش هیچ قسمتی از معده حذف نمی‌شود و قسمت بزرگ‌تر معده همچنان به عمل خود یعنی ترشح مواد لازم برای بدن ادامه می‌دهد. از آنجایی که حجم و جذب با هم کاهش می‌یابد، سرعت و مقدار کاهش وزن بیشتر است و بیماران 80 تا100 درصد اضافه وزن خود را از دست می‌دهند و پس از آن تا آخر عمر در وزن ایده آل باقی خواهندماند. برای انجام این عمل دو راه لاپراسکوپیک (روش بسته) و روش باز وجود دارد.

چه افرادی برای این عمل‌، کاندیدا هستند؟ این روش برای بیماران با BMI بالای 40 که رده چاقی درجه 3 یا مفرط هستند‌، آخرین و قطعی‌ترین روش محسوب می‌شود. این بیماران معمولا رژیم‌های ‌غذایی متعدد را امتحان کرده‌اند اما نتیجه نگرفته‌اند. این عمل به‌خصوص در بیمارانی که دچار عوارض چاقی هستند مثل چربی‌ خون بالا‌، دیابت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ریفلاکس ترشحات‌ معده‌، درد کمر ‌و فشار خون پیشنهاد می‌شود.

افرادی که این جراحی را انجام می‌دهند‌ چه نوع رژیم‌ غذایی را باید رعایت کنند؟ 1 تا 5 روز پس از عمل، برای جلوگیری از کمترین فشار بر روی محل جراحی و بخیه‌ها، این افراد اجازه خوردن نخواهند داشت. بعد از آن مصرف مایعات به‌تدریج شروع می‌شود مانند آبگوشت‌‌، آب‌میوه‌، شیر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و سوپ صاف‌شده. بعد از چند روز غذاهای پوره‌ای تا 4-8 هفته ادامه می‌یابد. پس از این مدت، غذاهای سفت‌تر ولی با قطعات ‌کوچک که خوب جویده شود‌، شروع می‌شود. این افراد باید توجه داشته باشند که مایعات را در طی روز و به آرامی بنوشند. در ابتدا بهتر است با 6 وعده‌ غذایی سبک شروع شود و بعد به 4 وعده و در نهایت به 3 وعده خواهد رسید. وعده‌های غذایی باید شامل پروتئین غنی‌شده مانند گوشت‌، لبنیات کم‌چرب و حتی تخم‌مرغ باشد. اینکه با چه سرعتی از یک‌ مرحله به مرحله بعد رژیم‌غذایی برسند بستگی به بدن فرد دارد که با مشاوره پزشک‌ معالج و یا متخصص تغذیه مشخص می‌شود.

عادات جدید غذایی عبارتند از: 1- حجم غذای کم (حداکثر 30 گرم). 2- مواد غذایی را به آرامی بخورید و بیاشامید. سریع خوردن غذا باعث ایجاد علایم سندرومی به نام "دامپینگ" می‌شود که با علایم تهوع‌‌‌‌، استفراغ‌‌‌، اسهال‌، سرگیجه و تعریق ظاهر می شود. 3- غذا را کامل بجوید. اگر لقمه‌ها بزرگ و نجویده باشند ممکن است موجب انسداد یا تنگی محل دوختن روده و معده شود. 4- مایعات را بین وعده‌های‌ غذایی میل کنید نه همراه آن. 5- مصرف ویتامین و مکمل‌های‌ غذایی حاوی کلسیم‌، آهن‌، ویتامین 12B و ویتامین D. 6- دریافت کافی میوه، سبزی‌ها و غلاف ‌سبوس‌دار را فراموش نکنید. 7- پرهیز از شیرینی و غذاهای شیرین.

برای به‌وجودآمدن عادت‌ غذایی مناسب به‌طور روزانه و نتیجه‌گیری منطقی از آن سه اصل کلی را همواره به‌خاطر بسپارید: 1- استفاده حداقل از مواد غذایی زود جذب مانند: شکر‌‌، آب‌نبات، کارامل‌ها‌، تافی‌، شکلات‌ها‌‌، کمپوت‌ها‌، ماست‌های میوه‌ای‌‌، میوه‌های خشک‌، مغز میوه‌ها (بادام‌، فندق‌، پسته و گردو)‌، کیک ‌میوه‌ای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، دسر بستنی‌ و نوشیدنی‌های الکلی. 2- استفاده حداقل از چربی‌های پنهان مانند‌‌‌: نان‌های روغنی، ‌بیسکویت‌‌‌‌، ذرت‌ بوداده، شیربستنی‌، غذاهای سرخ‌کردنی و سوخاری‌‌ها. 3- استفاده نکردن از چربی‌های‌ آشکار مانند: روغن‌‌‌، سس‌ مایونز‌، کره‌‌‌‌، مارگارین، خامه‌ و گوشت‌ پرچرب.

شش اصل طلایی: 1- غذا را زیاد بجوید (بیش از حد معمول). 2- بسیار آرام غذا را بخورید. 3- از نوشیدن مایعات گازدار پرهیز کنید. 4- مایعات را بین وعده‌های ‌غذایی مصرف کنید. 5- غذا را قبل از آن‌که به دهان وارد کنید به تکه‌های کوچک تبدیل کنید. 6- وقتی اولین نشانه‌های سیری را احساس کردید خوردن را متوقف کنید.

عوارض جراحی گاستریک بای پس چیست؟ باید بدانیم که عوارض این جراحی در صورتی که توسط تیم جراحی، بیهوشی و داخلی و با امکانات کامل انجام شود بیشتر از سایر جراحی ها نیست. از عوارض احتمالی آن می‌توان به عفونت، خونریزی و اختلال جذب بعضی ویتامین‌ها اشاره کرد که همگی قابل‌کنترل و درمان می‌باشند. یکی از نکات مهم این تکنیک در مقایسه با سایر اعمال جراحی برای چاقی، در مورد قسمت بزرگ‌تر معده می‌باشد که با توجه به اینکه از مسیر گوارشی از قسمت بالا جدا می‌شود دسترسی به آن از طریق آندوسکوپی قابل انجام نمی‌باشد و در صورت بروز مشکلات برای اقدامات تشخیصی از راه‌های دیگر باید استفاده کرد. عوارض نادر شامل تنگی و زخم محل دوختن معده و روده است.

آیا آماری از افرادی که این جراحی را انجام داده‌اند در دست دارید؟

- کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل 80 تا 100درصد گزارش شده‌است.

- در بیماران تا 70درصد هیپر‌لیپیدی (چربی خون) اصلاح می‌شود.

- بیش از 70درصد بیماران، فشار خون نرمال پیدا می‌کنند.

- دیابت تیپ 2 تا 90درصد از بین می‌رود و قند خون نرمال می‌شود.

- در بیشتر مواقع ریفلاکس معده برطرف می‌شود.

- درد کمر و مفاصل به‌طور قطعی در اکثر بیماران بهبود می‌یابد.

- از نظر عوارض جراحی در روش لاپراسکوپیک 7درصد و در روش باز 5/14درصد عوارض دیده شده است.

آیا امکان بازگشت معده به حالت قبل از عمل وجود دارد؟ نسبت به روش های دیگر جراحی مثل باندینگ و بالن این امکان سخت‌تر حاصل می‌شود. ولی در‌صورتی‌که بیمار درست انتخاب شود و تکنیک نیز به‌درستی انجام شود، نیازی به بازگشت معده وجود ندارد و بیمار پس از کم‌کردن وزن اضافی به وزن ایده‌آل می‌رسد و در آن ثابت می‌ماند.

چه مراقبت‌هایی باید بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان انجام دهد؟ از همه مهم‌تر رژیم غذایی است که باید به‌صورت تغییر در عادات دائمی غذایی مدنظر باشد که قبلا در مورد آن توضیح داده شده‌است. مراقبت‌های بعدی شامل تمرین‌های ورزشی (بعد از چند هفته باید راه‌رفتن روی تردمیل را شروع شود. در صورت سرعت زیاد کاهش وزن ممکن است حجم عضلات هم کاهش یابد که برای پیشگیری از آن ورزش‌های قدرتی و استفاده از رژیم پر‌پروتئین توصیه می‌شود.)، اکثر کارهایی که قبل از عمل انجام میداده است را میتواند بعد از مدتی از عمل انجام دهد. تعدادی از این بیماران بعداز 1-2سال از عمل دچار پوست شلی میشوند که ممکن است نیاز به کشیدن پوست داشته باشند ودر صورتیکه ورزش ورژیم غذایی را به درستی استفاده کرده باشند این نیاز کمتر خواهد بود. لازم به توضیح است که این بیماران می‌توانند پس از 2 سال از عمل باردار شوند.

در پایان چه توصیه‌ای برای افرادی که کاندیدای این عمل هستند دارید؟ 1- باید برای انجام آن با اراده‌ای قوی تصمیم گرفت و با مشاوره با متخصص رشته جراحی عمومی و انتخاب بهترین جراح و تیم جراحی، درصورت کاندیدا بودن این عمل را انجام دهند.2- تمرین‌های ورزشی قبل از عمل، بیمار را بیشتر برای عمل و نیز بعد از آن آماده می‌کند. 3- رژیم غذایی قبل از عمل با مشاوره با پزشک معالج یا متخصص تغذیه به‌صورت عادت درآید. 4- در نهایت، مطمئن و امیدوار باشند که نتایج این جراحی با توجه به انجام مکرر آن بسیار‌‌‌‌ خوب بوده‌است و می‌توانند مانند سایرین از زندگی و فعالیت اجتماعی کاملا نرمال بهره‌مند شوند و از زندگی خود لذت ببرند.

نوشته شده در جمعه پانزدهم بهمن 1389 توسط | لينك ثابت |


لطفا با امتیاز خود ما را در مطالب ویِژه یاری کنید
بیماری های عفونی 82

در داستان‌های افسانه‌ای که در کودکی می‌شنیدیم، شخصیت‌های بد داستان معمولا به دلایل مختلفی جان خود را از‌دست‌می‌دادند که یکی از این علت‌ها بیمار‌شدن آن‌ها بود. جالب است که در دوران کودکی با شنیدن مرگ شخصیتی بر اثر تب، سرفه و دل‌دردهای شدید آن را باور می‌کردیم اما ‌امروز گفتن یا شنیدن همان داستان‌ها برایمان به شوخی بیشتر شبیه است. واقعیت این است که هنوز هم تب، سرفه و... که به‌عنوان نشانه‌های بیماری‌های عفونی شناخته‌شده‌اند، در بسیاری از کشورها جان انسان‌ها را تهدید می‌کنند و این مسئله با بدی آب‌ و ‌هوا قوت بیشتری گرفته‌است. متاسفانه بسیاری از ما درباره بیماری‌های عفونی‌ مانند وبا، دیفتری و حتی آبله‌مرغان هم اطلاعات صحیحی نداریم، به همین علت با دکتر حسین آریان‌پور (متخصص بیماری‌های داخلی) گفتگویی انجام دادیم که به‌طور حتم می‌تواند در شناخت این بیماری‌ها کمک‌کننده باشد.

1- به چه بیماری‌هایی بیماری عفونی گفته می‌شود؟ بیماری‌های عفونی بیماری‌هایی هستند که به واسطه عوامل عفونی ایجاد می‌شوند و عوامل عفونی شامل ویروس، باکتری‌ها (کلامیدیا، مایکوپلاسماها، باکتری‌های بی‌هوازی، باکتری‌های گرم‌منفی، باکتری‌های گرم‌مثبت و...)، قارچ‌ها، تک‌یاخته‌ها و کرم‌ها می‌باشند. بیمار‌های عفونی، درمان‌پذیرترین و قابل پیشگیری‌ترین بیماری‌هایی هستند که انسان را مبتلا می‌کنند.

2- مهم‌ترین عوامل زمینه‌ساز بیماری‌های عفونی چیست؟ برای وقوع هر نوع فرآیند عفونی ابتدا باید عامل پاتوژن (عامل عفونی) و میزبان با یکدیگر روبه‌رو شوند، بنابراین عواملی نظیر جغرافیا، محیط و رفتار می‌توانند بر احتمال وقوع عفونت تاثیر بگذارند. همچنین، بسیاری از عوامل خاص میزبان نیز می‌توانند بر احتمال ابتلا به یک عفونت تاثیر بگذارند. سن، سابقه نحوه واکسیناسیون، بیماری‌های قبلی، سطح تغذیه، بارداری، وجود بیماری‌های دیگر و شاید وضعیت روانی بیمار، همه بر میزان احتمال ابتلا به عفونت پس از تماس به یک عامل بالقوه پاتوژن موثرند.

3- بارزترین علایم بیماری‌های عفونی کدامند؟ با توجه به تنوع عوامل عفونی و محل درگیری اعضای بدن، علایم مختلفی ممکن است ایجاد شود ولی تب، ضعف و بی‌حالی از شایع‌ترین و بارزترین علایم بیماری‌های عفونی می‌باشند. اسهال، سرفه، سردرد، تهوع، استفراغ، لرز، درد عضلات و... از دیگر علایم بارز بیماری‌های عفونی مختلف هستند.

4- بروز بیمای‌های عفونی در چه افرادی بیشتر است؟ اصولا بیماری‌های عفونی در مناطقی که از نظر بهداشتی در سطح پایین می‌باشند بیشتر اتفاق می‌افتد و همچنین در افرادی که دچار سوءتغذیه و ضعف سیستم ایمنی هستند و نیز در کودکان و افراد مسن ( به‌علت ضعف سیستم ایمنی بدن) بیشتر بروز می‌کند.

5- چه ارتباطی میان بیماری‌‌های عفونی با فصول وجود دارد؟ بعضی از بیماری‌های عفونی در فصول خاصی بیشتر دیده‌می‌شوند به‌عنوان مثال در فصل بهار بیماری‌های ویروسی مانند آبله‌مرغان، در فصل تابستان بیماری‌های گاستروآنتریت و بیماری‌های اسهالی مانند وبا و شیگلا و در فصل پاییز و زمستان بیماری‌های ویروسی به‌خصوص آنفلوآنزا، بیماری‌های عفونی ریه (ذات‌الریه)، سینوزیت و... بیشتر شیوع‌ پیدا می‌کنند.

6- نقش تغذیه بر بیماری‌های عفونی به چه صورت است؟ سوءتغذیه باعث شدت بروز بیماری‌های عفونی می شود همچنین وضعیت تغذیه فرد تحت تاثیر بیماری می‌باشد به گونه‌ای که دریافت ناکافی مواد غذایی بر عملکرد سیستم ایمنی فرد اثر می‌گذارد و زمینه تشدید بیماری را فراهم می‌کند. مثلا مصرف ویتامین ث باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود که در جلوگیری از ایجاد بیماری عفونی موثر می‌باشد.

7- سوءتغذیه به‌عنوان یکی از عوارض بیماری‌های عفونی شناخته‌شده‌است. علت این امر چیست و برای درمان چه باید کرد؟ در بیماری‌های مختلف عفونی خصوصا زمانی‌که عوامل عفونی، ارگان‌های گوارشی را درگیر می‌کنند، اختلال در هضم و جذب مواد غذایی، ‌ایجاد می‌شود و دفع مواد مورد نیاز بدن نیز افزایش می یابد، درنهایت منجربه بروز سوءجذب می‌شود. همچنین، بعضی از کرم‌ها با ایجاد سوءهاضمه، ازدست‌رفتن خون از روده، اسهال و استفراغ، باعث بروز سوءجذب می‌شوند که در نهایت منجربه سوءتغذیه می‌گردند. البته در مواردی نیز بیماری‌های عفونی طولانی‌مدت، باعث کاهش اشتها می‌شوند و از این طریق سوءجذب به‌وجود می‌آید، به‌طور مثال در بیماری‌ سل که مزمن است، با بروز کاهش اشتها، سوءتغذیه ایجاد می‌شود. برای درمان سوءتغذیه در بیماری‌های مختلف عفونی، در ابتدا باید بیماری اولیه درمان شود سپس درمان‌های کمکی و حمایتی نظیر جبران مواد غذایی ضروری بدن و ویتامین‌ها صورت گیرد.

8- آیا مواد غذایی خاصی وجود دارند که به‌عنوان آنتی‌بیوتیک عمل کنند؟ شلغم و هندوانه (حاوی پنی‌سیلین)، لیمو‌ترش (حاوی آنتی‌بیوتیک) پوست درخت زغال‌اخته (ضدمالاریا)، تخم‌هندوانه، گردو و عصاره برگ سیب (ضد‌کرم)، میوه نارس موز (ضدقارچ کچلی و شوره)، پوست سبز درخت گردو (ضددیفتری)، برگ درخت گردو (ضدمننژیت سلی)، گلابی (ضدقارچ سمی) و گریپ‌فروت (ضدسرماخوردگی) می باشند.

9- نحوه و مقدار مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان بیماری‌های عفونی به چه صورت است؟ چشمگیرترین پیشرفت پزشکی در قرن بیستم، پیدایش درمان ضدمیکروبی بوده‌است. موثرترین داروهای ضدمیکروبی آن‌هایی هستند که اثرشان بر روی میکروب‌ها نسبتا انتخابی است. با اینکه داروهای ضدمیکروبی بر روی میکروب‌ها فعالیتی نسبتا انتخابی دارند اما برای سلول‌های انسانی نیز تا حدی سمی می‌باشند، بنابراین طی دوره درمان ضدمیکروبی، پایش مستمر سمیت دارویی اهمیت به‌سزایی دارد. عوامل موثر در نحوه و مقدار مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها شامل موارد زیر است:

عامل بیماری‌زا: اگر عامل بیماری‌زا شناخته شده‌باشد معمولا استفاده از دارویی با طیف باریک فعالیت، عاقلانه‌ترین انتخاب است. مصرف بی‌رویه عوامل ضدمیکروبی با طیف وسیع، تقریبا همیشه منجربه ظهور گونه‌های مقاوم می‌شود.

عامل عفونت: معمولا عفونت‌های عمقی و بیماران مبتلا به باکتریمی در مقایسه با عفونت‌های سطحی پوست، دستگاه تنفس و یا دستگاه ادراری تحتانی به مقاومت بیشتری از دارو‌های ضدمیکروبی نیاز دارند.

خصوصیات مواد ضدمیکروبی: پیش از انتخاب هر دارو، پزشک باید علاوه بر طیف فعالیت ضدمیکروبی یک دارو، از فارماکوکینیتیک (جذب، نفوذ به داخل سلول و نواحی مختلف، سوخت‌و‌ساز و دفع داروها) و سمیت آن نیز آگاه باشد.

راه تجویز: تجویز خوراکی دارو‌های ضدمیکروبی از عوارض و هزینه‌های تزریقی کمتر است.

دوره درمان: درمان ضدمیکروبی را باید به‌عنوان بخشی از برنامه درمانی برای مدت مشخصی آغاز نمود.

درمان‌های ترکیبی: در عفونت‌های پرخطر در صورتی‌که تاثیر ترکیبی از چند عامل ضدمیکروبی بر روی عامل بیماری‌‌زا نسبت به تک‌تک عوامل ضدمیکروبی بیشتر ‌باشد از ترکیب این عوامل استفاده می‌شود.

سوتیتر: مصرف ویتامین ث باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود که در جلوگیری از ایجاد بیماری عفونی موثر می‌باشد

نوشته شده در جمعه یکم بهمن 1389 توسط | لينك ثابت |



نوشته هاي پيشين

+ رانندگانی که باید ایستاده رانندگی کنند! 98
+ دیابتی ها، به این عطاری سری بزنید 98
+ انار برای رفع ک مخونی و سرماخوردگی مفید است 98
+ مواد لازم برای تناسب اندام: خواب شماره 98
+ 9 دارویی که نباید به کودکان بدهید شماره 98
+ سویا 95
+ وانیل 95
+ 12 دلیل گریه بچه ها و راه های آرام کردن آن ها 95
+ نشان ایمنی و سلامت چیست 95
+ سرطان مثانه هم در میان مردان شایع تر است 95


نکته امروز: این صفحه را به اشتراک بگذارید

منوي اصلي

وبلاگ من
پست الكترونيك
آرشیو مطالب


آرشيو موضوعي

PDF شماره جدید ویترین
PDF آرشیو نشریه
مدیریت
واحد بازرگانی
واحد تحریریه
واحد مشترکین
واحد طراحی و آتلیه عکاسی
مهم ترین مطالب
PDF تمام صفحات آخرین شماره
PDF آشپزی آخرین شماره
اخبار تغذیه
اخبار بهداشت
اخبار سلامت
تغذیه
بهداشت
سلامت
کودکان
زنان
ویژه
سرگرمی
جامعه
بیماری ها
خانواده
برنامه ورزشی
پرسش و پاسخ
جدول
ورزش
صنعت
مسابقه بزرگتر ها


آرشيو

هفته اوّل آبان 1390
هفته سوم شهریور 1390
هفته اوّل شهریور 1390
هفته سوم مرداد 1390
هفته اوّل مرداد 1390
هفته اوّل تیر 1390
هفته سوم خرداد 1390
هفته سوم اسفند 1389
هفته دوم اسفند 1389
هفته اوّل اسفند 1389
هفته سوم بهمن 1389
هفته اوّل بهمن 1389
هفته سوم دی 1389
هفته دوم دی 1389


لينکستان

.
قالب بلاگفا


نويسندگان



نويسندگان

مهندس رسول حاجی امیری


آمار و امکانات

Template Designer: PICHAK